Maarian Vapaaehtoinen Palokunta ry 
Asema 17

Maarian VPK on Turussa kotipaikkaansa pitävä sopimuspalokunta.
Palokunnalla on sopimus Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen kanssa.
Muita sopimuspalokuntia Turussa ovat Turun, Kaarinan, Jäkärlän, Paattisten VPK:t sekä Kakskerran SPK.

Palokuntamme päätarkoituksena on sammutus- ja pelastusavun antaminen normaali- ja poikkeusoloissa. Palokunnan sisällä toimii aktiivisesti myös Maarian VPK:n puhallinorkesteri.
TERVETULOA klikkailemaan sivuillemme ja tutustumaan toimintaamme !

Ajankohtaista

Sopimuspalokunta – eli mitä on VPK-toiminta?

Varsinais-Suomessa toimii 66 sopimuspalokuntaa, 72 paloasemalla. Sopimuspalokunta tarkoittaa VPK-yhdistystä, jolla on voimassa oleva palokuntasopimus pelastuslaitok-sen kanssa. Lisäksi viidellä Varsinais-Suomen paloasemalla toimii puolivakinainen palokunta, jonka hälytystoimintaan osallistuva henkilöstö on tehnyt henkilökohtaisen[…]

Read more

Tänään vietetään Suomessa Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää. I dag firas den Internationella Frivilligas dag.

Tänään vietetään Suomessa Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää. Sopimuspalokunnat ovat olennainen osa myös #vspelastus toimintaa. Videolla pieni pintaraapaisu mitä kaikkea vapaaehtoiset tekevät. #sopimuspalokunnat #vapaaehtoiset #tärkeäätyötä I dag firas den Internationella Frivilligas dag.[…]

Read more

Päivitetyt verkkosivut

Tervetuloa Maarian VPK: n päivitetyille verkkosivustoille. Täältä löydät tietoa yhdistyksestä ja yhteyshenkilöistä. Julkaisemme myös tietoa turvallisuudesta ja tulevista tapahtumista palo- ja pelastuspalvelussa.

Read more

Liity palokuntaan! 

Vapaaehtoisen palokunnan jäseneksi voi liittyä ilman koulutusta tai aiempaa kokemusta. Palokunta tarjoaa tarvittavan koulutuksen ja varusteet. Lisäksi palokunnassa on aktiivista palokunnan toimintaa tukevaa harrastustoimintaa, joka ei vaadi koulutusta. Jokaiselle löytyy jotakin ikään, kokoon ja kuntoon sopivaa tekemistä.

Ota yhteyttä!

Milloin soitat hätänumeroon 112?

Kiireellisissä hätätilanteissa 112

Suomessa on vain yksi hätänumero. Hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä hätätilanteissa, jolloin paikalle tarvitaan auttavia viranomaisia (poliisi, ensihoito, pelastus, sosiaali).
Koulutetut hätäkeskuspäivystäjät ottavat Manner-Suomen alueella vastaan hätäilmoituksia kuudessa eri hätäkeskuksessa. Hätänumeroon vastataan “Hätäkeskus – Nödcentralen”.
Hätäpuhelun aikana on tärkeää kuunnella ja vastata kysymyksiin.

Käytä hätänumeroa oikein

Hätänumeron väärästä tai ilkivaltaisesta käytöstä voidaan rangaista. Turha soitto saattaa viivästyttää hädässä olevan henkilön avunsaantia kohtalokkain seurauksin.
Hätäkeskuslaitoksen sähköpostiosoitteisiin ei voi tehdä hätäilmoitusta.
Jos olet epävarma tilanteen kiireellisyydestä, soita silloin hätänumeroon 112. Soita itse, jos voit. Välikäsien kautta tuleva puhelu voi pahimmillaan viivästyttää avun paikalle tuloa.

Milloin soitat hätänumeroon 112?

Kun kohtaat hätätilanteen tai tarvitset kiireellisesti viranomaisapua paikalle.
Kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa.

Älä soita hätänumeroon 112

Kysely- tai tiedustelutarkoituksessa.
Häiriötilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa: sähkökatkokset
tai kiireettömissä tilanteissa.

Ota Yhteyttä

Ota Yhteyttä

Osoite:

Oikotie 7, 20300, Turku

Seuraa meitä: